Early Korvik
- HANAT
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2015/02/11 19:18 #6680
przez HANAT
Pozdrawiam :) HANAT
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Świetlanej przyszłości odmianie Korvic nie wróżę ;( Zbierałem w poprzednim roku i przyrównywałem do Kordi to raczej nie ma szans! Zobaczymy jeszcze następne lata ;) Pierwsza i najważniejsza wada, oczywiście moim zdaniem to owoce zbyt miękkie. Także eksport i dalszy transport odpada! To takie moje spostrzeżenie :) Jak to wyglądało w sadzie można zobaczyć na filmiku.
Pozdrawiam :) HANAT
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- tomest
- Wylogowany
Mniej
Więcej
- Posty: 33
2015/02/16 20:14 #6682
przez tomest
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Wybaczcie, że zadaję pytanie trywialne dla "starych wyjadaczy", ale dopiero wszedłem w temat czereśni, mianowicie: które z odmian nadają się na eksport: Vanda, Sylvia, Lapins, Karina? Rozumiem, że Kordia TAK, a Korvik nie.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- ANDRZEJJERZY
- Autor tematu
- Wylogowany
Mniej
Więcej
- Posty: 1127
2015/02/16 22:34 - 2015/02/17 08:52 #6683
przez ANDRZEJJERZY
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
W tym roku tir po czereśnie z Petersburga nie przyjedzie. Ciekawe czy znajdą innego odbiorcę lub pośrednika np. z białorusi? Najciekawsze to było stwierdzenie w programie rolniczym, że rosja bierze każdą ilość marchewki i ziemniaków. Ciekawe kiedy zniosą embargo. Myślę jednak, że trzeba szukać już na stałe innych rynków zbytu bo zapewne po zniesieniu embarga wprowadzą duże cła na towary z poza ich uni celnej. A wy co uważacie? Na export najlepiej nadają się odmiany jasna minimum 22 mm, ciemna najlepiej minimum 24 mm.
Last edit: 2015/02/17 08:52 by ANDRZEJJERZY.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- tomest
- Wylogowany
Mniej
Więcej
- Posty: 33
2015/02/17 17:12 #6687
przez tomest
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
A z tych co wymieniłem które spełniały kryterium wystarczającej jędrności na eksport, bo wielkość to chyba załapią?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Czas generowania strony: 0.228 s.