Stosowanie Sweet w uprawie truskawek i malin
Zastosuj SWEET jeśli chcesz wyprodukować owoce truskawek i malin najwyższej jakości! Co można osiągnąć stosując SWEET? • polepszenie wybarwienia owoców ( intensywność koloru), • zwiększenie zawartości cukrów w owocach przy jednoczesnym poprawie proporcji cukrów do kwasów (smak), • utrwalenie trwałości owoców w obrocie (shelflife).
SWEET to preparat całkowicie bezpieczny w stosowaniu w ciągu całego sezonu wegetacyjnego (można stosować nawet pomiędzy zbiorami). Jest całkowicie przyswajalny przez rośliny ponieważ stworzony jest na bazie ekstraktów roślinnych. Co zawiera SWEET? Biologicznie aktywne składniki: • Polisacharydy • Wapń (10%) • Magnez • Mikroelementy (B, Zn)
Jak SWEET wpływa na polepszenie jakości owoców? Polisacharydy zawarte w produkcie mogą być wykorzystane przez rośliny do wzmacniania ścian komórkowych, jako materiał zapasowy lub wzmacnianie struktur komórkowych. Magnez wpływa na usprawnienie asymilacji roślin. Wapń wpływa na trwałość ścian komórkowych co przekłada się na polepszenie trwałości owoców w trakcie konfekcji i dystrybucji. Zalecamy stosować preparat SWEET w okresie dojrzewania owoców co najmniej 2-3 krotnie co około 7-10 dni w dawce 2-3 l/ha w uprawach truskawek i malin, gatunków pestkowych (czereśnie). UWAGA: Nadal zastosowanie SWEET w uprawie truskawek jest celowe ze względu na możliwość poprawienia jakości, przyspieszenia procesu wybarwienia oraz wydłużenia trwałości owoców w obrocie.