Popraw jakość swoich jabłek
Dlaczego warto wybrać SWEET?
• Zwiększa zawartości cukrów w owocach przy jednoczesnej poprawie proporcji cukrów do kwasów (lepszy smak),
• Wyższa zawartość cukrów w owocach ma bezpośrednie przełożenie na poprawę wybarwienia owoców (intensywności rumieńca), co aktualnie jest szczególnie istotne u wczesnych odmian takich jak Geneva, Delikates, Paulared, Piros, Celeste, Julia,
• Dodatkowym atutem jest 10% zawartość wapnia, dzięki czemu zabieg SWEET’em w pełnej dawce wyklucza konieczność stosowania jednego z zabiegów wapniowych,
• Poprawia jędrność owoców i wydłuża okres przechowywania.
SWEET to preparat całkowicie bezpieczny w stosowaniu w ciągu całego sezonu wegetacyjnego (można stosować nawet pomiędzy zbiorami). Jest całkowicie przyswajalny przez rośliny ponieważ stworzony jest na bazie ekstraktów roślinnych.
Co zawiera SWEET?
Biologicznie aktywne składniki:
• Polisacharydy
• Wapń (10%)
• Magnez
• Mikroelementy (B, Zn)
Jak SWEET wpływa na polepszenie jakości owoców?
Polisacharydy zawarte w produkcie mogą być wykorzystane przez rośliny do wzmacniania ścian komórkowych, jako materiał zapasowy lub wzmacnianie struktur komórkowych. Magnez wpływa na usprawnienie asymilacji. Wapń wpływa na trwałość ścian komórkowych co przekłada się na polepszenie trwałości owoców w trakcie konfekcji i dystrybucji.
Zalecamy stosować preparat SWEET w okresie dojrzewania owoców co najmniej 2-3 krotnie co około 7-10 dni w dawce 2-3 l/ha.