Innowacyjne nawożenie jodem
Zastosowanie jodu w uprawach sadowniczych przynosi wiele korzyści. Zwiększa przyrost biomasy korzeni, łodygi, liści oraz owoców. Podnosi odporność roślin na niekorzystne warunki środowiskowe takie jak susze, przymrozki, gradobicia. Przyspiesza regenerację po wystąpieniu stresu. Ogranicza ilość stosowanych nawozów w sezonie jednocześnie poprawiając jakość, jędrność i trwałość owoców. Stymjod nie tylko jest świetnym uzupełnieniem nawożenia doglebowego, ale stanowi też bardzo dobre źródło niezbędnych pierwiastków takich jak Azot, Fosfor, Potas, Magnez, Siarka, Bor, Miedź, Żelazo, Mangan, Molibden i Cynk. W filmie Kamil Długowski (FreshMazovia) i producent owoców Marek Krawczyk przestawiają efekty dokarmiania jabłoni jodem. Zapraszamy do obejrzenia nowego odcinka serii "Masz wybór":