Na europejski rynek trafiają pierwsze partie jabłek Kissabel®
Wraz z początkiem października rozpoczął się sezon na jabłka Kissabel®. Francuzi, Brytyjczycy i Szwajcarzy rozpoczęli zbiory Kissabel®Orange i Kissabel®Yellow. Jabłka wyróżnia doskonała jakość, jednolity kolor skórki, bogaty różowy miąższ i jagodowy aromat.
Kissabel®Orange ma pomarańczowo-różową skórkę, instensywnie różowy kolor miąższu oraz niezwykle orzeźwiający smak. Kissabel®Yellow ma skórkę w kolorze żółtym, różowy miąższ i wyważony smak. Charakterystyczną cechą brytyjskich jabłek Kissabel® jest ich słodycz.
„Zbiory rozpoczęły się w połowie września. Jabłka wyróżniają się jakością, jednolitym kolorem skórki, intensywnie różowym miąższem, doskonałym smakiem i aromatem przypominającym jagody. Przedstawiciele sieci handlowych, którzy z niecierpliwością czekają na nowy sezon, wyrażają duże zainteresowanie”- powiedziała Anna Cox, dyrektor ds. Wsparcia technicznego i jakości w Greenyard.
„Ten sezon oceniamy pozytywnie. Owoce są doskonałej jakości, podobnie jak w poprzednim sezonie. Firmy zajmujące się handlem detalicznym są bardzo zainteresowane tą odmianą ”- powiedział rzecznik Mesfruits François Mestre.
Pierwsze jabłka Kissabel®Red uprawiane w Szwajcarii niebawem tafią na europejski rynek. W tej chwili w sprzedaży są jabłka Kissabel®Orange pochodzące z Włoch i Niemiec.
Źródło: FruitNews
Komentarze
No ba...wiadomo..u nas Swietłana przyszłość na tylko czerwony ligol i czerwony idared