Odmiana Kiku® zyskuje coraz większą popularność
Sprzedaż jabłek odmiany klubowej KIKU® wzrosła o 37 procent w porównaniu z ubiegłym rokiem, jabłko jest obecnie sprzedawana w 3800 sklepach na terenie Stanów Zjednoczonych.
Według Nielsen Answers on Demand, w ciągu ostatnich 52 tygodni KIKU® zajmowało siódme miejsce pod względem sprzedaży jabłek odmian klubowych w USA. Ogólnie sprzedaż jabłek odmian klubowych w Stanach wzrosła o 21 procent.
- Ludzie przez cały czas porównują KIKU® do jego kuzyna, jabłka Fuji, i odkrywają, że KIKU® ma bardziej intensywny i słodszy smak. Jabłko ma piękny rubinowy kolor i jest pokryte paskami. Uwielbiamy słyszeć od klientów, że jabłka KIKU® są ich ulubionymi. Wciąż sadzimy KIKU® ze względu na jego wartość i potencjał. Przewidujemy długą, świetlaną przyszłość dla tego jabłka ”- wyjaśnił Tim Welsh, dyrektor generalny Fruit Growing Operations w Columbia Fruit Packers, Inc.
„Jabłko KIKU® znalazło się na szczycie listy, jeśli chodzi o zawartość cukru, jest również bardzo soczyste i chrupiące” - wyjaśniła Brenda Briggs, wiceprezes ds. Sprzedaży i marketingu w firmie Rice Fruit Company, która jest członkiem stowarzyszenia USA KIKU® Alliance.
Jednym z czynników przyczyniających się do rozwoju jabłek KIKU® jest szerokie wsparcie promocyjne oferowane sprzedawcom detalicznym. Marka ma długą historię udanej i widocznej promocji KIKU®.
Źródło: Freshplaza
Komentarze