Ograniczenie strat podczas przechowywania – część 1 w sadzie

Jak chronić owoce przed chorobami przechowalniczymi? Zapraszamy do obejrzenia nowego filmu:

Agro ECA to środek biobójczy, który rewelacyjnie sprawdza się, gdy chcemy zabezpieczyć owoce przed chorobami w czasie zbiorów i po zbiorze, bez pozostałości. Stosując kwas podchlorawy oczyszczamy owoce z kiełkujących grzybni i zarodników, dzięki czemu zamknięte w chłodni owoce nie mają już tak wysokiego poziomu liczby bakterii i grzybów, które powodują infekcje wtórne.

Kwas podchlorawy  w podłączaniu z zeolitem zabezpiecza jabłka przed zbiorem (owoce są bardziej odporne na obiacia),a cienki film, który pokrywa owoce stanowi mechaniczną barierę przed grzybami i bakteriami w chłodni.

Nie przegap najnowszych wiadomości

icon googleObserwuj nas w Google News

Komentarze  

+6 #1 Sadownik 2021-08-12 18:09
Ile tego wszystkiego a potem - wysypałem na przemysł bo nie było zbytu.
Cytować

Powiązane artykuły

Ochrona jabłek przed chorobami przechowalniczymi cz. I

Choroby przechowalnicze owoców – dwie metody zwalczania

Sadownicy polują

X