Choroby przechowalnicze – zabezpieczenie w sadzie
Na jakość owoców, które zamkniemy w komorach chłodniczych pracujemy cały rok. Warto jednak zabezpieczyć owoce w czasie zbiorów i po zbiorze. Jak chronić owoce przed chorobami przechowalniczymi bez pozostałości? Zapraszamy do obejrzenia filmu:
Agro ECA to środek biobójczy, który rewelacyjnie sprawdza się, gdy chcemy zabezpieczyć owoce przed chorobami w czasie zbiorów i po zbiorze, bez pozostałości. Stosując kwas podchlorawy oczyszczamy owoce z kiełkujących grzybni i zarodników, dzięki czemu zamknięte w chłodni owoce nie mają już tak wysokiego poziomu liczby bakterii i grzybów, które powodują infekcje wtórne.
Kwas podchlorawy w podłączaniu z zeolitem zabezpiecza jabłka przed zbiorem (owoce są bardziej odporne na obiacia),a cienki film, który pokrywa owoce stanowi mechaniczną barierę przed grzybami i bakteriami w chłodni.
Komentarze
Trochę przyzwoitości panowie... zapowiada się wielką klapą z jabłkami a wy dalej wciskacie ten kit
Może sprzedawajcie go w tak niskich cenach w jakich są jabłka???
Jabłko po 30 gr wk wy sprzedajecie litr po 5 zł
Dajcie radę???bo musimy